Tekniksaker Vecka 15

Vecka 15: Vårkänslor och tekniksaker

Prognosen säger att det ska bli en solig vecka 15 med riktiga vårtemperaturer. Hoppas att de håller vad de lovar.

Det har varit en fantastisk vecka. Solen har visat sig för första gången på riktigt länge och har i helgen gett några underbara dagar med familjen! Under tiden måste det ha regnat i resten av Gamla Svedala eftersom tekniksaker.se har slagit rekord i antal besökare i helgen. Tack! Att du läser det jag skriver motiverar mig att skriva ännu mer!

Vårkänslor!
Årets första spontangrillning blev av i helgen. Vårkänslor!

Som du kanske läst i tidigare inlägg, så har jag lagt mycket tid på att optimera bloggen. Förhoppningsvis upplever du att den laddar snabbare nu. Inlägget fick en enorm spridning på Twitter med hjälp av Internetstiftelsen i Sverige. Fantastiskt kul!

Vecka 15 vid skärmen

Jag hittade SmartThings i min Samsung Galaxy S7. Har helt ärligt talat inte lagt märke till appen tidigare. Tänkte att, Wow – det här blir bra – det måste jag testa! Men ack så lurad jag blev. Det var en Samsung-app. Den fungerade endast med Samsung-enheter i hemmet. Hur många Samsung-enheter har jag hemma? Tja… mobiltelefonen är en. Och så har jag ju min smartwatch. Så, två. Alltså – appen hjälper mig inte mycket. Papperskorgen.

Fibaro Dimmer 2

Som jag skrev förra veckan så har vårt smarta hem utökats med en Fibaro Dimmer 2. Hur det gick till finns att läsa i detta inlägget.

Fibaro Dimmer 2

Fibaro Door / Window Sensor 2

När jag ändå var i gömmorna och letade efter dimmern, så hittade jag en Fibaro Door/Window Sensor 2 som bara låg och väntade på att bli använd. Det fina med denna är att den fungerar som en traditionell magnetkontakt. Med det menar jag att den reagerar om magneten lämnar sensorn. Alltså för att indikera öppen dörr, eller stängd dörr. Finessen med denna är att den även har en inbyggd temperatursensor. Det går alltså att använda den i det syftet också. Ytterligare så finns det möjlighet att koppla in en extern sensor. Kommande veckan får utvisa vad det blir för spännande lösning av detta. Jag har mina idéer redan.

Tekniksaker

Jag blev lite förvånad över vilken respons det blev på inlägget “Guide: Köpa ny dator – Så väljer du rätt“. Det gör mig glad, för det är något jag gillar att skriva om. Min tanke är att spinna vidare på detta konceptet en aning. Kanske några köpråd och kanske något inlägg som får dig att reflektera över hur du använder dina tekniksaker. Lite tips och råd på vägen, kanske. Jag själv är vanemänniska, så det är nyttigt för mig också att reflektera ibland.

Hur som helst; Det är en spännande vecka! Och nu är det måndag igen. Håll ut – snart är det helg igen (och så kommer ju vår och sol nu). Hoppas du får en bra start på veckan! Det ska i alla fall jag skaffa mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share