Julklappstips för teknikälskaren

Våra bästa julklappstips

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för flera webbutiker. Läs mer om hur vi samarbetar med annonsörer här.

Så var det återigen dags för julhandeln att dra igång med rea-bonanzan Black Friday. Med den köpfesten börjar många också att inhandla sina julklappar. Därför drar vi nu igång en serie med våra bästa julklappstips. Använd våra tips som en liten guide i julklappsdjungeln.

Vi säger inte att tekniksakerna är de bästa som finns för pengar, men vi kan garantera att vi älskar prylarna vi tipsar om och anser dem vara riktigt prisvärda. Vi gillar dem så mycket att vi naivt nog tror att du kommer att göra det också.

Obs! Våra julklappstips innehåller bara hårda paket!

Vi kommer att fylla på listan med ett nytt julklappstips varje dag till och med tredje advent. Så håll utkik efter uppdateringar!

1. En gamermus för den som gärna spelar CS:GO eller World of Tanks

Äntligen en datormus för spelnörden som överträffar alla förväntningar. Vårt förstaval alla dagar i veckan. Välj själv om du vill använda med sladd eller sladdlöst – den är bara att klicka dit eller klicka bort.

 

2. Praktiskt hjälpmedel för nyfikna barn eller barnsligt nyfikna vuxna

Vi har tjatat om hur bra denna är så länge nu, så gör vi en lista med julklappstips så måste den ju bara med. Nu när den talar och förstår svenska lovar vi att den är en uppskattad julklapp av både nyfikna barn och barnsligt nyfikna vuxna. Eller varför inte som hjälpmedel till en rörelsehindrad vän.

 

3. Kolsyrebrandsläckaren du fyller på med Sodastream-patroner

Det är inte bara utomordentligt klokt av Martin och Andreas på Inventi Vidi AB att ta fram en snyggt designad brandsläckare som passar i alla hem. Det är otroligt smart att göra en kolsyresläckare som är lätt att använda, öva brandsläckning med och enkel att fylla på med kolsyrepatroner som redan finns i matbutiken. Det här är julklappen alla borde få i år! Årets säkerhetsprodukt tycker vi!

 

4. Julklappstips på mobiltelefon som har allt och passar alla

Vi har testat Samsung Galaxy S7 och iPhone 8 Plus, men den som fortfarande är helt outstanding är Samsung Galaxy S9. Utan att sticka ut hakan är detta den bästa mobiltelefon som finns på marknaden just nu. Kameran är helt (och vi menar verkligen helt) oslagbar! I jämförelse med iPhone 8 Plus (som blivit lovordad för sin kamera) så är foton i svag belysning helt oslagbara med S9. Apple har länge haft täten när det kommer till prestanda, men S9 tar verkligen upp kampen. Den enda nuvarande utmanaren är iPhone X, och den är avsevärt mycket dyrare. S9 är vårt tips för ny mobiltelefon i julklapp!

 

5. Pepp-partner, tyst väckning eller bara full koll på telefonen

Vi har använt den här tekniksaken i flera månader nu och har svårt att tänka oss en vardag utan den. Det som förut var självklart har nu blivit enklare. Under arbetsdagen fungerar den som din personliga assistent – håller koll på din kalender och ger dig glada tillrop. På fritiden fungerar den som din ständigt motiverade träningskompis. Nu när efterföljaren Samsung Galaxy Watch släppts har även priset sjunkit något, vilket gör den till en perfekt julklapp till maken/makan eller någon du känner som behöver lite extra pepp.

 

6. Allt ditt favoritinnehåll trådlöst på tv’n

Med Chromecast streamar du filmer, bilder, musik, spel eller bara speglar din skärm över ditt trådlösa nätverk till tv’n. Koppla in Chromecast i en ledig hdmi-ingång, sedan är det bara att sätta igång! Du startar helt enkelt bara appen du vill visa och trycker på cast när du få över innehållet på din tv. Enklare kan det inte bli! Chromecast har även möjlighet till gästläge, så att dina gäster kan visa sina favoritklipp eller semesterbilder. Chromecast fungerar med Android-enheter, iPhone, iPad, Mac- och Windows-datorer samt Chromebook och har idag stöd för streamingtjänster som SVT Play, TV4Play, Dplay, HBO, Viaplay, Netflix, Youtube m.fl.

 

7. Genomtänkta trådlösa barnhörlurar

Tröttnat på att gå och nynna på barnens Youtube-klipp på jobbet, eller introt till senaste Disneyfilmen? Här har du lösningen! Trådlösa och flexibla hörlurar som passar lika bra till plattan som till telefonen. Eller utnyttja den långa räckvidden på 15m och koppla in den till något annat som har blåtand. Inbyggd volymbegränsning på 85dB för att barnet oavsiktligt inte ska kunna skada sina små öron. 12 timmar batteritid är som klippt och skuret för en lugn bilresa på skidsemestern! Finns även modell med sladd och heter då likadant, fast utan BT på slutet.

 

8. Den ultimata speldatorn i julklapp till det blivande e-sportproffset

Känner du någon som klagar på lagg eller låg fps? Med en dator specifikt anpassad för FPS-spel (First Person Shooter) såsom CS med flera finns alla förutsättningar för att lyckas. Asus Rog är en populär speldator som finns i flera olika konfigurationer. Den är riktigt bra och rekommenderas. Ett annat alternativ, som vi vill slå ett slag för, är Billigteknik.se som konfigurerar speldatorer efter det behov du har. På så sätt betalar du inte för en dator som är “generell” i sin prestanda, utan får mer kardemumma för pengarna – utifrån ditt behov. Du behöver inte kunna något om datorer. Beställt efter vad du har för behov, t ex BT Gaming FPS. Alla varianter finns i Teknikgalleriet och hos Billigteknik.se. Det enda du behöver välja är vilken tillverkare av processor du vill ha, AMD eller Intel. Vi gillar AMD bäst. Elitserien nästa!

 

9. Ordning och reda på energin till familjen

Det kanske bara är hemma hos oss det ligger plattor och mobiltelefoner på laddning lite varstans i huset? Med både trådlös Qi-laddning och 4 st USB finns det plats att samla laddandet på ett och samma ställe. Dessutom är den snyggt designad och skäms inte för att stå framme i t ex köket. Eller varför inte ställa den i hallen och be gästerna om ett surf-fritt besök och dessutom får de sin telefon laddad på köpet. Kanske inget att leka med på julaftons kväll, men desto mer strukturerat i hushållet framöver!

 

10. Julklappstips till musikälskaren

En multiroomhögtalare av klass i julklapp? Ja tack! Vi har testat den och vi är helnöjda. Bose levererar som vanligt och denna gången till en ganska okej prislapp. En Soundtouch 10 i julklapp till den försiktige och Soundtouch 20 eller Soundtouch 30 till den lite mer kräsne ljudfanatikern. Finns i både svart och vitt.

 

11. Presentkort på ljudböcker och e-böcker till den som redan har allt

Skaffa ett provabonnemang själv, eller ge bort gratismånader till någon du bryr dig om! Den klassiska julklappen, boken, har nu flyttat in i läsplattan och mobiltelefonen. Varför inte unna dig själv tillgång till 120 000 titlar och mys i soffan med en bra bok hela julhelgen? Hos Storytel och Nextory kan du även köpa presentkort att ge bort. Testa själv gratis i 14 dagar innan du bestämmer dig.

 

12. Animus Heart till ditt smarta hem

Känner du någon som skulle vilja slippa resa sig upp för att släcka den där lampan? Till skillnad mot sina konkurrenter, som Fibaro, Nexa m.fl. så är Animus Heart en smart svensk produkt som fungerar med de flesta olika tekniker. Konceptet är att den ska fungera oavsett om man har prylar med 433MHz, ZWave eller Google Assisantant hemma. Den fungerar t om med ZigBee (förutsatt att du kopplar en Hue-brygga till den). Animus Heart är fortfarande i utvecklingsstadiet och det bör man vara beredd på om man köper den. De svenska utvecklarna är dock riktigt på tårna och vi tror att de har något stort på gång!

 

 

Psst!

Du har väl inte missat Teknikgalleriet? Där kan du hitta alla de produkter vi rekommenderar av egen erfarenhet eller utifrån tester vi gjort. Priset som anges för produkten är det bästa vi hittade när vi lade in produkten i galleriet. Klickar du dig in på produktbeskrivningen, så genereras jämförande priser från andra webbutiker som säljer produkten just nu. Perfekt guide i julklappshandeln!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share