Test av Samsung Galaxy S9 - Tekniksaker.se

Samsung Galaxy S9 – En mobiltelefon med bra kamera

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Telenor. Läs mer om hur vi samarbetar med annonsörer här.

Vi fick möjligheten att testa Samsung Galaxy S9 – mobiltelefonen som har allt.

Samsung Galaxy S7 var flaggskeppet när den kom ut på marknaden. Sedan kom Samsung Galaxy S8 med en ny design, men marknaden fångade modellen som en fis i cyberrymden. Barnsjukdomarna var flera. Snygg att titta på, förvisso, men vi alla vet ju att det är insidan som räknas.

Förpackningens innehåll

Förpackningen till Samsung Galaxy S9 innehåller allt du behöver. S9 kommer med USB-C, vilket på svenska betyder att har du en androidtelefon sedan tidigare så är det nu en ny version av kontakt. Igen.

Denna gången har de dock lovat att se över Europastandarden av kontakter och det ser lovande ut för USB-C.

I förpackningen följer det givetvis med adaptrar, så att du kan använda dina tidigare laddare – om du har sådana liggandes.

Samsung Galaxy S9 ser i princip identisk ut med sin föregångare Samsung Galaxy S8. Den stora skillnaden finns på insidan. Med kraftigt uppgraderad prestanda, så håller den vad den lovar.

Är du på jakt efter en billig mobiltelefon så är Samsung Galaxy S7 fortfarande att rekommendera, då den är förhållandevis billig. S7 har fortfarande en helt okej kamera och funktioner som passar de flesta.

Det är kanske på sin plats att redan nu nämna vad vi konstaterat; Samsung Galaxy S9 är en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden just nu. Oavsett om vi pratar kvalitet, kamera, display eller ljud.

Förbättrad biometrik med Intelligent Scan

När Samsung Galaxy S8 lanserades så uppmärksammades den snabbt för sina nya biometriska funktioner för att låsa upp telefonen. Man kan väl snällt uttryckt säga att det fungerade sådär. Det var svårt att nå fingeravtrycksläsaren och irisscannern samt ansiktsigenkänningen fungerade inget vidare.

Med Galaxy S9 fungerar detta, i princip, klanderfritt. Intelligent Scan kombinerar irisscanningen med ansiktsigenkänningen vilket gör det betydligt mycket enklare att låsa upp mobiltelefonen.

Fingeravtrycksläsaren är nu flyttad så att den sitter precis under kameran på baksidan. Fortfarande ganska nära kameran, med risk för att kladda på linsen, men känns nu mer naturlig att använda.

Samsung Galaxy S9, baksida
Fingertrycksavläsaren sitter nu på baksidan

Nya högtalare från AKG

Ett rejält lyft med Samsung Galaxy S9 är dess nya högtalare från AKG. Du behöver inte längre vinkla mobiltelefonen för att lyssna från nederkanten, utan nu kan du hålla luren naturligt då överkantens högtalare spelar mot ditt ansikte.

Ljudet är faktiskt riktigt bra för att komma från en så tunn liten mobiltelefon!

Högtalarna stödjer dessutom Dolby Atmos som ger en känsla av rymd i ljudbilden. Fungerar alltså utmärkt att använda Samsung Galaxy S9 även som strandhögtalare.

Samsung Galaxy S9 är tåligare

Galaxy S9 är också tåligare än sina föregångare. S9 kommer utrustad med Gorilla Glass 5, vilket innebär att du kan hantera den mer ovarsamt.

Vi har testat mobilen i ca en månad och den har inte fått en enda repa. Då har undertecknad ändå hanterat den ungefär som man normalt hanterar en nyckelknippa. Ganska ovarsamt.

Samsung Galaxy S9, gorilla glass 5
Inte en repa så här långt!

Samsung Galaxy S9 känns väldigt gedigen och solid när man håller i den. Det är ingen fråga om att tekniksaken är en kvalitetsprodukt. Uttrycket You get what you pay for stämmer bra i detta fallet.

Samsung Galaxy S9, botten
Gedigen och tung, men ändå så nätt

Bra display med hög ljusstyrka

Den maximala ljusstyrkan har utökats på S9 i förhållande till sina föregångare. Under den solstarka månaden vi testat mobiltelefonen så har det inte varit problem en enda gång att läsa skärmen.

De välvda kanterna känns inte heller som ett problem. Det känns, till skillnad från tidigare modell, som att de nu har lyckats. Handflatan riskerar aldrig att komma i kontakt med skärmen på samma sätt och vi får känslan att man medvetet valt att “bedöva” kanterna för beröring.

En mobiltelefon med bra kamera

Samsung Galaxy S9 har helt klart den bästa kamera vi hittills testat i en mobiltelefon. Foton i mörka miljöer klarar den helt utan problem. S7 kommer inte ens i närheten, utan levererar gryniga foton under samma mörka förhållanden.

Ska vi vara riktigt, riktigt kritiska – så kunde färgåtergivningen varit lite bättre i dagsljus med autoläget. Annars finns det verkligen inget att kritisera. Helt outstanding kamera. Bra jobbat, Samsung!

AR Emoji

Marknadsföringen av Samsung Galaxy S9 har mest handlat om kameran och så kallade AR Emojis. AR Emoji innebär att du låter S9 göra en avbild av ditt ansikte och mimik. Utifrån det skapas olika .gif-bilder som liknar dig och sedan kan användas som alternativ till vanliga emojis.

Ska vi vara helt ärliga så var denna leksak till funktion det första vi testade. Och ja, det var roligt! Och likt. Efter någon vecka med klent gensvar från de vi skickat AR Emojis till, var det inte lika roligt längre. Och vi var tillbaka till att använda vanliga emojis igen.

Summering av Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 är den hittills kraftfullaste och bästa androidtelefon vi har hållit i handen. Vill du ha en androidtelefon av bästa sort, så är vår rekommendation; köp den!

Det enda lilla minus vi kan hitta på detta stycke mästerverk är att Bixby-knappen sitter lika illa till som på S8. Mitt på ena sidan och för nära volymkontrollerna.

Nu vet vi att Samsung kommer att lansera Bixby på allvar inom det närmaste och integrera det i allt från sina vitvaror till Samsung Galaxy Home-högtalaren. Trots detta är knappen något dumt placerad på S9. Inget som vi stör oss väldigt mycket på, men synd på en så annars perfekt mobiltelefon.

Betyg:

Samsung Galaxy S9 får 4 av 5 av oss.
Hade det inte varit för placeringen av Bixby-knappen, så hade det blivit toppbetyg.

Kameran är är skäl nog att köpa telefonen och vi tycker att Galaxy S9 är den bästa mobiltelefonen 2018. Du kommer inte att bli missnöjd!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share