Vi testar Ring Video Doorbell 2

Ring Video Doorbell 2 – trådlös dörrklocka med kamera

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Läs mer om hur vi samarbetar med annonsörer här.

Test av Ring Video Doorbell 2

Vi har testat Ring Video Doorbell 2. En modern dörrklocka med videoövervakning, rörelsesensor, nattseende, mikrofon och högtalare.

I korthet;

Dörrklockan fungerar såväl trådlöst med batteri, som att kopplas in trådat istället för din gamla tråkiga dörrklocka som det står familjen Friedland på.

Ring Video Doorbell 2 spelar in video i 1080p och kommunicerar genom en app i din telefon. När det ringer på dörren, ringer det också i din mobiltelefon. Du svarar med grön lur och trycker bort ringningen med röd lur i appen.

Installationen av dörrklockan tar max fem minuter trådlöst och ca sex minuter trådat, eftersom du behöver ta reda på om du har en digital eller analog ringklocka sedan tidigare.

Svårare än så är det inte. Jo, förstås, du måste ha trådlöst nätverk (wifi) med internetuppkoppling också.

Pris i butik just nu:

 

Övervaka entrén med en trådlös dörrklocka

Har du någon gång önskat att du kunde se från soffan vem som står utanför dörren och ringer på dörrklockan? Kanske, om det känns tveksamt, även prata med personen över videosamtal innan du låser upp? Kanske till och med svara om du inte är hemma?

Allt det här kan du göra med den trådlösa dörrklockan från Ring. Du kan också använda den som en enkel övervakningskamera, då den automatiskt spelar in video i HD-kvalitet vid rörelser. Som standard får du även en notifiering i telefonen eller läsplattan om dörrklockan registrerar något nytt framför dörren.

Det här får du när du köper Ring Video Doorbell 2

Ring har tänkt på allt. Du behöver inte en enda pryl utöver vad som medföljer i förpackningen. Jo, förresten, fel av mig. Du behöver även en mobiltelefon med Android eller iOS.

Verktyg, skruvar, kablar, manual – allt medföljer i kartongen.

Innehållsförteckning:

 • Ring Video Doorbell 2
 • Silverfärgad front
 • Mörkbrun front
 • Batteri
 • Målningsbara plattor för vinklat montage
 • Adapterplatta om du har en Doorbell sedan tidigare
 • Manual som hänvisar till appen
 • USB-kabel för laddning
 • Verktyg
 • Monteringsdetaljer
 • Fönsterdekal

 

Ring Video Doorbell 2 - innehåll
Innehållet i förpackningen

Smidig och snabb installation

Förutsatt att du har wifi-täckning där du väljer att montera Ring Video Doorbell 2 går installationen lekande lätt.

Du börjar med att ladda ner och installera appen från Google Play eller App Store. Sedan stoppar du i batteriet i dörrklockan (ja, även om du väljer kabelanslutning så behöver batteriet monteras).

När du fått batteriet på plats är Ring Video Doorbell 2 sökbar via appen. Därefter är det bara att följa anvisningarna på skärmen.

Ring’s prenumerationstjänst

Många leverantörer av övervakningslösningar får kritik för deras kostsamma prenumerationstjänster. Med Ring Video Doorbell 2 som enda enhet kostar det ca 3 euro i månaden att lagra upp till 30 dagars videohändelser i molnet.

Men du behöver inte prenumerationstjänsten för att kunna använda dörrklockan. Den fungerar som den är tänkt med livevideo, tvåvägskommunikation och händelsedetektering även utan en prenumeration.

Om du tvekar så ingår det en testperiod på en månad som aktiveras när du registrerar dig under installationen.

Design och utseende

Vår förväntning av Ring Video Doorbell 2 var att den skulle vara ganska stor i måtten. I varje fall såg det så ut på foton, tyckte vi.

Ring Video Doorbell 2 - review

Storleken är inte allt

I verkligheten är den trådlösa dörrklockan ungefär i samma storlek som en mobiltelefon. Vår upplevelse var att den gärna ser lite klumpig ut vid första anblick, men när den kom upp på väggen smälte den in och är lagom diskret och lagom iögonfallande.

Ring Video Doorbell 2 - Storlek
Storleken i jämförelse med iPhone 8 Plus

Har du ett väldigt smalt utrymme där du tänkt placera din Video Doorbell 2, så är det att rekommendera att kontrollera måtten först. Den upplevs som sagt inte klumpig, men den är betydligt större än en traditionell dörrklocka.

Anpassa utseendet med de medföljande fronterna

Till skillnad mot sin föregångare, Ring Video Doorbell, så finns det i dagsläget endast två alternativ till Ring Video Doorbell 2. Då pratar vi om de medföljande fronterna där du kan välja mellan att montera en silverfärgad front (satin nickel), eller en mörkt brun front (venetian).

Fördelen är att det spelar ingen roll vilken färg du köper – du får med båda alternativen i förpackningen.

I vår testinstallation valde vi den silverfärgade fronten, satin nickel, då den gick bäst ihop med vårt digitala dörrlås Yale Doorman.

Ring Video Doorbell 2 är nya generationens dörrklocka

Ring Video Doorbell 2 är framtidens dörrklocka. Inga onödiga kabeldragningar vid t ex nybyggnation, då den trådlösa dörrklockan klarar sig helt och hållet på batteri. Batteriet är uppladdningsbart, laddar relativt snabbt (ca ett dygn i vårt test med en lite kraftigare iPad-laddare) och en laddning håller, enligt Ring själva, ca 6 månader beroende på användning.

Vill du, så kan du så klart enkelt ansluta den till ditt befintliga kablage.

Ring Video Doorbell 2 - anslutning
Trådad anslutning till din befintliga trafo är inget problem.

Videokvaliteten är helt okej

Att marknadsföra en kamera med att den klarar 1080p HD-upplösning brukar vara populärt. Kameran i Ring Video Doorbell 2 klarar att processa videon riktigt bra i jämförelse med t ex Netgear Arlo’s kameror. Kvaliteten är good enough i Rings dörrklocka.

Identifiera dina besökare enkelt innan du öppnar

På fem meters håll är det inga som helst problem att identifiera en person, eller läsa en registreringsskylt. Vill du ha ännu klarare video och förbättrade kontraster dagtid, så finns det möjlighet att aktivera HDR-inspelning. Det reducerar dock batteritiden.

Fisheye-effekt

Det som däremot inte riktigt framgår av produktbilder är fisheye-effekten på kameran. Den är bra mycket kraftigare än på Ring’s egna exempelbilder. Detta är dock inget som vi tycker påverkar valet av placering i höjdled nämnvärt.

Snarare bidrar den breda betraktningsvinkeln på 160 grader att vi klarar av att bevaka mer eller mindre hela husets entrésida med kameran.

Intuitiv och lättanvänd app

Ring Video Doorbell 2 vore kanske ingenting utan appen. Det är här alla inställningar görs och du får notiser om rörelse eller att någon ringer på dörrklockan.

Appen behöver ingen större förklaring, då den är väldigt enkel att förstå. Tröskeln för att komma igång för alla familjemedlemmar är väldigt låg.

I appen finns också alltid hjälpen nära till hands. I nästan alla situationer finns det en guide att följa, eller förklarande rubriker som man kan klicka sig in på.

Du kan också konfigurera Ring Video Doorbell 2 med ett administratörskonto (det du registrerar under installationen) och sedan välja att “dela” tillgång till dörrklockan till andra familjemedlemmar. Det fungerar så klart med samma konto också, men flera konton är att smart sätt att minimera feltryckningar som riskerar ändra konfigurationen.

En fördel, eller nackdel beroende på vad man tycker, är att vissa inställningar är unika för användaren. T ex om administratörskontot stänger av notifieringar vid rörelse, så slår det inte igenom på konton du delat dörrklockan med.

Ring Video Doorbell 2 som säkerhetsprodukt

När du först startar appen så dyker en fin bild upp över vad som ser ut att vara ett amerikanskt villakvarter. Överst visas Ring’s logga och under står det “Our mission is to reduce crime in Neighborhoods”.

En bra funktion med dörrklockan är att du själv kan anpassa hur brett eller snävt dörrklockan ska detektera rörelser. Du kan också när som helst ansluta dig till direktströmmad video från kameran via appen. Väl där kan du aktivera mikrofonen och högtalaren för att t ex skrämma bort djur eller skumma typer.

Som övervakningskamera är den faktiskt helt okej och räckvidden på mörkerseendet är tillräcklig för ändamålet.

Produktgaranti

Ring Video Doorbell 2 kommer med 1 års garanti på reservdelar. Skulle din Ring Video Doorbell 2 bli stulen, så har du livstids garanti. Det vill säga om någon t ex tar din dörrklocka i tron om att den lagrar videoklipp i själva dörrklockan, så ersätter Ring dig med en ny.

Integrera Ring Video Doorbell 2 i ditt smarta hem

Ring Video Doorbell 2 är fullt möjlig att integrera i ditt redan smarta hem. Vi har lekt oss fram några olika alternativ under testperioden med Google Home och Fibaro Home Center 2.

Vi lyckades inte i dagsläget att via röstkommandon till Google Home få upp livebilden från dörrklockan på vår teve. Lite snabb sökning på nätet visar att stödet “inte finns i dagsläget”.

Det ska fungera utmärkt med Amazon Alexa, men det har vi tyvärr inte haft möjlighet att testa.

IFTTT

Ring Video Doorbell 2 har stöd för IFTTT (If This Then That) vilket gör att det går att göra massor av roliga saker. Det är också det vi kan nyttja med Fibaro HC2. Vid detekterade rörelser kan vi tända lampor, m.m.

Har man ingen kontrollenhet, eller helt enkelt bara vill använda IFTTT utan andra “mellanhänder”, så kan man bygga en egen applet – eller använda någon av alla de applets som redan finns byggda för Ring’s produkter på IFTTT.

Fler möjligheter

Har du andra smarta produkter hemma så är det oftast bara fantasin som begränsar. I vårt test hade vi tillgång till ett smart dörrlås från Yale, Yale Doorman v2. Med integrerad smartmodul, eller annan binär styrning injackad i låset, så är det möjligt att helt slippa lämna soffan när du ska släppa in dina besökare.

Ring Video Doorbell 2 och Yale Doorman v2
Ring Video Doorbell 2 och Yale Doorman v2

 

Summering av testet

Dörrklockan Ring Video Doorbell 2 är ett kul alternativ för dig som redan har en fungerande dörrklocka. För dig som inte har en dörrklocka är den ett av de bästa alternativen på marknaden just nu.

Bra videokvalitet

Ring Video Doorbell 2 utlovar videoupplösning i 1080p med HD-kvalitet och det tycker vi också att den gör. Allt för många nämner 1080p HD-upplösning i sin marknadsföring idag. Och de har helt rätt – deras produkt erbjuder 1080p-upplösning, men ofta klarar inte produkten att processa den högupplösta bilden och den blir då bara av dålig kvalitet.

Enkel installation

Installationen av dörrklockan gick förvånande snabbt och enkelt. Appen är så enkel och lättförståelig att en fyraåring kan hantera den (ja, vi har testat och hon ville inte sluta ringa på klockan).

Begränsade integreringar

Vill du göra mer avancerade integreringar med dörrklockan, så har den vissa begränsningar då all kommunikation går via molntjänsten. Men nöjer du dig med att koppla ihop redan färdiga lösningar/produkter så finns det flera möjligheter. Bland annat via IFTTT.

Ett annat alternativ som vi inte har berört i detta testet är Ring Video Doorbell Pro, som är lite mer slimmad i sin design och också måste anslutas trådat till en transformator. Den har inget batteri.

Förenklande tillbehör finns

I vårt test har vi endast använt mobila enheter och därmed endast appen som “ringklocka”. Vill du slippa vara beroende av mobiltelefonen eller läsplattan för att höra när det ringer på dörren, så finns tillbehöret Ring Chime.

Ett riktigt bra köp

Ring Video Doorbell 2 är en kul pryl för det säkerhetsmedvetna och smarta hemmet. Vi upplevde den något plastig vid första intrycket, men det är absolut inget man märker av eller stör sig på när den kommer upp på väggen.

Med sin genomtänkta enkelhet i allt från tillbehör och appdesign till medföljande monteringsverktyg, så är det en av de mest kundfokuserade produkter vi testat. Ring har verkligen tänkt på användaren i första hand.

Vi som gärna vill kunna integrera fullt ut i vårt smarta hem är lite, lite besvikna över att produkten är beroende av Ring’s servrar.

4 tekniksaker-logos av 5 möjliga och vi skickar med en stark köprekommendation!

Pris i butik just nu:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share