Mobilabonnemang

Jämför alla mobilabonnemang och hitta din egen vinnare!

Eller, läs våra omdömen om respektive mobiloperatör nedan

5.0
5/5

Vimlas målsättning är att vara Sveriges mest användarvänliga mobiloperatör. Det är en högt satt ambition och vad vi har upplevt hittills kan vi bara säga att de ligger helt i linje med sin ambition. Deras kunder är ovanligt nöjda och som ett mer “bantat” alternativ till Telenor, eller någon av de andra större aktörerna, är Vimla ett tveklöst bra val.

4.8
4.8/5

Söker du ett billigt alternativ till mobilabonnemang så är Fello din kompis i djungeln. Fello använder Telias mobilnät och har därför också riktigt bra täckning och garanterat bra surfhastigheter. Med Fello kan du lita på att det inte kommer att dyka upp konstiga fakturor och finstilta villkor.

4.2
4.2/5

MyBeat är en ganska ung uppstickare på en tuff mobilmarknad. De har fortfarande en del att bevisa, men är trots det ett hyfsat alternativ bland lågprisabonnemangen. Utifrån det hållbara perspektivet erbjuder de även “nästan nya” mobiltelefoner, det vill säga återanvända nya telefoner.

3.6
3.6/5

Tre erbjuder mobilabonnemang med bra tjänster och bra täckning i tätbebyggda områden. Speciellt i storstäderna. Bor du norr om Stockholm eller på glesbygden, så kan det finnas brister i täckning och surf. Kolla täckningskartan om du är osäker, eller gör ett spontanköp för att testa.

4.9
4.9/5

Med ett abonnemang hos Telenor får du det bästa av världar just nu. Telenor ligger i framkant med teknik och tjänster samtidigt som de erbjuder stabila leveranser och inga dolda avgifter. Vi lyfter bara på hatten och rekommenderar Telenors mobilabonnemang alla dagar i veckan (utom på söndagar, för då bär vi inte hatt).

4.3
4.3/5

Halebop’s mobilabonnemang håller en hög kvalitet och erbjuder flera tjänster att bredda ditt abonnemang med. Bland annat har Halebop fördelen att erbjuda e-SIM, vilket flera av de andra “mindre” operatörerna inte gör. Köp abonnemang med eller utan mobiltelefon.

3.8
3.8/5

Hallon erbjuder prisvärda mobilabonnemang för storstadslivet. Mycket mobiltelefoni för pengarna! Utan uppsägningstid eller bindningstid är det enkelt att “prova på” och avsluta om du inte är nöjd. Hallon är en riktigt bra mobiloperatör, men pga den lite sämre täckningen rankas de ner här.

3.5
3.5/5

Wifog’s abonnemang Wifog Zero är världens första kostnadsfria abonnemang. Hur häftigt är inte det? Hos Wifog får du billiga alternativ till övriga mobiloperatörer och vi vågar säga att Wifog är absolut billigast. I övrigt saknas i princip en kundtjänst och Wifog använder Tre’s mobilnät.

1 %
Upplever sig ha god täckning generellt
1 %
Upplever sig ha god täckning utomhus
1 %
Upplever sig ha god täckning i bilen
1 %
Upplever låga priser

Källa: Post- och Telestyrelsen, Individundersökning 2017

Vilket mobilabonnemang passar mig?

Det finns bara en enda person i hela världen som har svaret på den frågan, nämligen du. Däremot tycker vi att det är skrämmande att mindre än hälften som äger en mobiltelefon och ett mobilabonnemang upplever att de generellt sett har mindre bra täckning.

Vårt mål är att vara så transparenta som möjligt. Beställer du ett mobilabonnemang via vår sida så får vi en liten slant. Det hymlar vi inte med. Men vi skulle aldrig låta det påverka vårt omdöme av någon produkt. Detta upplever vi, tyvärr, som en bristvara idag. Du kan vara helt trygg i att vi bara rekommenderar det vi själva tycker är bra.

Välj ett mobilabonnemang med bra täckning

Läs gärna våra omdömen om respektive mobiloperatör och kika på villkoren för mobilabonnemanget på operatörens hemsida. Du behöver inte hålla med oss, alla tycker vi olika, men glöm för Guds skull inte bort att slänga ett öga på täckningskartan!

Vi skulle kunna upprepa det tills vi blir hesa, kolla täckningskartan. Bara för att andra tycker att -“Wow, bästa mobilabonnemanget!” så behöver det faktiskt inte betyda att det är det bästa hos dig. Kolla täckningskartan och var inte rädd att prova ett abonnemang. Du har alltid 14 dagars ångerrätt enligt distansköplagen.

Våra omdömen om täckning på respektive mobilabonnemang, samt täckningskarta:

Mobilabonnemang med eller utan mobiltelefon

Inte bara tillgängligheten på mobilnätet är viktigt. Mobilnätet idag använder fler frekvenser än det gjorde för några år sedan, vilket innebär att om din mobiltelefon har några år på nacken så kan det faktiskt vara den som begränsar och inte vilket mobilabonnemang du har. Äldre modeller klarar oftast inte av att “höra” alla signaler i dagens mobilnät.

Ofta kan du dessutom tjäna pengar på att köpa ny mobiltelefon med abonnemang, istället för att köpa mobiltelefon och mobilabonnemang var för sig. Det kanske låter otroligt då det inte alltid har varit så, men det beror idag på den hårda konkurrensen mellan operatörer.

I Teknikgalleriet jämför vi priser på bland annat mobiltelefoner med abonnemang. I jämförelsen kan du se vad den kostar inklusive abonnemang hos operatören per månad och vad den kostar att köpa separat i annan webbutik.

Med Telenor Change, som ingår i alla Telenors abonnemang, kan du byta mobiltelefon varje år om du köpt den tillsammans med abonnemang.

Mobilabonnemang med surf

Idag skiljer det allt mindre mellan olika mobilabonnemang. Det är oftast inte längre aktuellt att jämföra minutpriser och kostnad per sms. Detta ingår för det mesta. Idag är det främst pris och surfmängd som skiljer.

Något av de första sakerna du behöver fundera över innan du väljer mobilabonnemang är dina surfvanor. Hur mycket surfar du via mobiltelefonen? När du har ett ungefärligt hum om det, så återstår det att uppskatta hur mycket data alla dina appar förbrukar. Det brukar gå att hitta statistik om detta i telefonen.

När du har gjort en hyfsad uppskattning kan du börja jämföra mobilabonnemang med aktuell surfmängd. Även om det idag blir allt vanligare att du får möjlighet att byta fritt mellan olika surfmängder, så kan det vara bra att välja en mindre surfmängd till en början. Oftast är det enklare att byta upp sig, än att byta ner sig.

 

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share