Guide när du ska välja dator

Datorväljaren: Din guide när du ska välja dator

Svårt att veta vilken dator du ska välja? Finns det för mycket att välja på? Vi håller med. Det är en stor djungel där ute. Datorväljaren är vår service till dig, för att göra det lite enklare när du ska köpa och välja dator. 

Ibland är det svårt att avgöra vad som är viktigast när det är dags för att köpa ny dator. Minnesstorlek, processorhastighet, eller vad är det som är viktigast egentligen?

Vi vågar påstå att när du ska välja dator beror det helt på vad du har för behov. Datorväljaren kan hjälpa dig att sålla bort större delen av utbudet. Istället kan du lägga ditt fokus på att jämföra de modeller Datorväljaren föreslår utifrån dina svar. Enbart för dig och ditt behov.

Datorväljaren låter dig svara på några korta frågor om till vad och hur du har tänkt använda din dator. Utifrån dina svar kommer ditt behov att styras in i någon av följande kategorier:

Bärbar dator

  • Bärbar budgetdator för dig med litet behov
  • Bärbar familjedator som kanske inte lämpar sig för spel, men passar som gemensam allt-i-allo-dator i hushållet
  • Bärbar dator med hyfsat bra prestanda för en vettig peng. Kan lämpa sig både som billigare gamingdator och som allt-i-allo-dator för den lite mer kräsne
  • Bärbar dator med den absolut bästa prestandan. Bärbar gamingdator med kompromisslös prestanda. Föreslagna modeller kostar också därefter.

Chromebook

  • Chromebook. En Chromebook är något som kan beskrivas som en korsning mellan en mobiltelefon och en bärbar dator. Större än en läsplatta och ser ut som en vanlig bärbar dator. Men är tunnare, lättare och fungerar som en mobiltelefon. Här används bara appar, inga vanliga datorprogram. Lämpar sig för dig som önskar att din dator var mer som din mobiltelefon.

Stationär dator

  • Stationär budgetdator för dig med allmänt behov, men med fördelen att du alltid kan uppgradera en stationär dator senare.
  • Stationär dator som fungerar för alla. Hela familjens val där datorns prestanda är väl avvägd mellan prestanda och pris. Kanske inte det bästa som finns på marknaden, men good enough för de flesta spel. Kom ihåg; En stationär dator går alltid att uppgradera i efterhand.
  • Stationär högprestanda-dator. En riktig gamingdator för spelfantasten. För dig som vill ha allt! Inget för den lilla plånboken. I denna kategorin är det you get what you pay for som gäller.

Enklare för dig att välja dator

Vi granskar alla förslag på datorer i Datorväljaren manuellt. Det gör vi för att vi vill vara säkra på att vi rekommenderar rätt produkter. Därför kan det komma att hända att någon kategori är tom på förslag. Då har vi för tillfället inte hittat något alternativ som vi tycker är värt att rekommendera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share