Firemill Svart

Firemill – en helt ny typ av brandsläckare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell & Company. Läs mer om hur vi samarbetar med annonsörer här.

Firemill är en helt ny typ av brandsläckare som är avsedd för mindre bränder som ett komplement till den vanliga pulversläckaren.

En brandsläckare är väl kanske inte den snyggaste inredningsdetaljen alla gånger. Men Firemill är faktiskt vacker att titta på och smälter lätt in i omgivningen. Ha den ståendes på köksbänken eller häng upp den i medföljande läderremmen.

Men det var inte det vi fastnade för med Firemill, utan:

  1. Väldigt enkel att använda, till och med för barnen
  2. Billig och enkel att återfylla
  3. Eftersom den faktiskt ÄR enkel att återfylla själv, så kan ni öva brandsläckning i familjen utan att det kostar mer än en femtiolapp för återfyllnad. Övning bygger trygghet!

En svensk uppfinning

Firemill, som lanserades i mars 2018 av företaget Inventi Vidi och gasbolaget AGA, är designad för att stå framme i köket och finnas nära till hands om olyckan är framme.

Firemill är uppfunnen, utvecklad och tillverkad i Sverige. Den har en trevlig design med mattlackerat aluminiumskal och detaljer i polyeten och läder.

Var har du din fula pulversläckare undangömd?

Varje år inträffar ca 6 000 bränder i svenska hem. En tredjedel av olyckorna sker i köket och av dessa inträffar en majoritet i anslutning till spisen. Tiden mellan upptäckten av en brand och påbörjad släckning är det som avgör hur stor skadan blir. Där kan en lättillgänglig snabbsläckare göra skillnad.

För att släcka en eld med Firemill behövs bara en “twist”, som att skruva på en pepparkvarn.

Firemill är tänkt att användas vid mindre bränder och är ett komplement till pulversläckaren. Den ersätter inte en 6-kilos pulversläckare (som alla bör ha minst en av hemma).

Ta död på elden, inte stämningen

Koldioxid är helt unikt som släckmedel då det inte förstör omgivningen. Den som någon gång tryckt av en pulversläckare vet att pulvret tar sig in precis över allt. Det är ju det pulvret är designat att göra.

Skillnaden med koldioxiden är att du kan släcka ljusen på en tårta, men fortfarande äta den. Koldioxiden fungerar dessutom på de flesta bränder, inklusive de i gas- och elapparater.

Fyll på din Firemill själv

Brandsläckaren drivs med samma typ av kolsyrepatron som den du använder till din Sodastreamer, eller motsvarande maskin du använder att kolsyra ditt vatten eller läsk med hemma. Detta innebär att den både är enkel att använda och att öva med – och den är dessutom billig och enkel att fylla på.

En riktigt smart säkerhetsprodukt

Äntligen en riktigt genomtänkt brandsläckare. Så enkelt, men ändå så smart att använda kolsyrepatroner som redan finns etablerade i handeln.

Personligen har vi varit med om incidenter där vi tvekat att använda pulversläckaren.

-Det brinner ju inte så mycket, kanske man ska ta brandfilten jag fick i julklapp för tre år sedan istället… Om jag nu hittar den. Jag vet ju var pulversläckaren är, men då får jag ju sanera hela huset på pulver sedan…

En sådan tveksamhet kan innebära katastrof. Om elden sprider sig kraftigt slocknar du snabbt av rökgaserna. Har du otur så är rummet övertänt på 60 sekunder. Då är det bra att ha en brandsläckare som du alltid vågar använda – i alla lägen!

Årets säkerhetsprodukt, tycker vi.

Årets säkerhetsprodukt 2018 - Tekniksaker

Psst…

Eftersom priserna varierar från dag till dag och produkter åker in och ut ur sortimenten, så är det omöjligt att säga vilken webbutik som säljer produkten billigast idag. Om du klickar på produktbilden i Teknikgalleriet så kan du snabbt se om det finns en aktuell prisjämförelse.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share