e-sim till samsung galaxy watch

E-sim till Samsung Galaxy Watch hos Telenor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Telenor. Läs mer om hur vi samarbetar med annonsörer här.
Vill du kunna lägga mobiltelefonen på hyllan när du ska ut på träningspasset? Eller vill du bara ha en vardag fri från mobiltelefonen men ändå vara nåbar? Nu lanseras e-sim till smartklockan Samsung Galaxy Watch!

Telenor lanserar nu som första svenska mobiloperatör e-sim till Samsung Galaxy Watch och erbjuder därmed stöd för e-sim till flest smartklockor och telefoner på marknaden.

Finns redan till flera produkter

Hos Telenor är det nu möjligt att skaffa e-sim till Samsung Galaxy Watch, Apple Watch Series 3 och 4, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPad Pro (2018), iPad Air (2019) och iPad Mini (2019).

För telefonerna är det dessutom möjligt att kostnadsfritt byta ut sitt fysiska sim-kort till e-sim.

Du behöver inte alltid ha telefonen med dig

Klockan blir därmed ett komplement till din mobiltelefon som gör att du kan ringa, skicka meddelanden, få notiser och hantera dina sociala medier eller betala via Samsung Pay även vid tillfällen då du inte vill eller kan ha telefonen i närheten.

Du slipper stressen över att inte veta vad som händer i din omvärld och är nåbar även utan mobiltelefon.

Vad är e-sim?

Med e-sim använder smartklockan eller mobiltelefonen mobilnätet när den inte är uppkopplad via WiFi eller i närheten av telefonen via bluetooth.

Förkortningen e-sim står för embedded sim och betyder i praktiken att den information som tidigare funnits på det lilla plastkortet med ett chip på (sim-kortet) nu istället kan lagras direkt i telefonen/produkten.

Inget mer pillande med små sim-kort

Med e-sim i mobiltelefonen slipper du hålla på med fysiska sim-kort. Du byter abonnemang eller mobiltelefonnummer genom att byta ut den sparade informationen i ett inbyggt chip.

Du skannar t ex bara en QR-kod med telefonens kamera för att komma igång.

Varför är e-sim bättre än traditionellt sim-kort?

Det finns flera fördelar med e-sim och tekniker är definitivt här för att stanna, bland annat:

  • Det blir enklare att byta abonnemang och operatör eller telefonnummer, då du inte behöver vänta på ett nytt sim-kort via brev
  • E-sim gör det möjligt att programmera om informationen på distans, vilket gör att operatörerna kan ge dig en bättre och snabbare service
  • Det ger möjlighet att kunna ringa från mindre enheter, t ex en smartklocka, som på grund av sin storlek inte har plats för ett fysiskt sim-kort
  • Det blir helt enkelt bättre för dig som kund

Om tjänsten från Telenor

Tjänsten Mobiluppkoppling klocka med e-sim för Galaxy Watch kostar 49 kronor per månad.

Under en inledande provperiod är tjänsten kostnadsfri och det finns ingen bindnings- eller uppsägningstid. För att aktivera e-sim till klockan laddar man ner Galaxy Wearable-appen och beställer tjänsten via Mitt Telenor.

Sugen på en smart klocka?

Just nu har Telenor bra erbjudanden på Samsung Galaxy Watch LTE som fungerar med e-sim. Beställer du tjänsten Mobiluppkoppling klocka (e-sim) så får du dessutom de första 6 månaderna gratis!

Läs också gärna vårt tidiga test av föregångaren till Samsung Galaxy Watch – Samsung Gear S3:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share