Drömmar om tekniksaker

Drömmar om tekniksaker

När det kommer till att köpa nya tekniksaker är jag enormt seg. Jag vill vrida, vända, fantisera, läsa för- och emot, specifikationer, jämföra med mera. Helt enkelt suga på karamellen så länge som möjligt.

Prislappen är ju så klart också en faktor i det hela. Vad är viktigast för mig just nu? Behöver jag verkligen den där tekniksaken jag drömmer om? Hela min kropp skriker -“Ja, ja, ja! Ge efter! Fall för frestelsen!”. Hjärnan, i sin tur, säger -“Jaha ja… varför?”.

Därför kommer här lite godis från mina undermedvetna drömmar om tekniksaker.

1. Den ultimata datorskärmen

Den välvda skärmen på Samsung 49″ QLED Curved Gaming Monitor CHG90 påstås ge en iMax-liknande upplevelse och jag är bara så sugen på att få testa denna. Skärmen går även att dela upp i olika ytor, likt om du haft flera skärmar. Ordnade som du önskar. Skärmen har även ett så kallat “eye saver mode” som påstås minska mängden blått ljus och på så vis göra ögonen mindre ansträngda.

2. Robotgräsklippare för lata dagar

Worx Landroid WR100SI. Den här nya S-serien från Worx klipper ända ut i kanterna. Detta, om det fungerar i praktiken, får mig att äntligen överväga en robotgräsklippare. För vad är det för mening att ha en robot om jag måste kantklippa ändå? Lite liten klippytekapacitet enligt specifikationen (390kvm) för mitt behov, men ändå klart intressant till ett överkomligt pris!

3. En multiroomhögtalare

Bose SoundTouch 10
Foto: Bose

Jag har verkligen gått och suktat efter Bose SoundTouch 10 en längre tid. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag provlyssnat denna i butik och jag vill bara ha. Underbart ljud för att komma ur en sådan liten tekniksak. Sedan är jag lite svag för Bose redan från början. Med Bose öppna API kan jag scripta lua från min smarta-hem-kontroller och använda den för att spela upp meddelanden eller liknande.

4. Näshårstrimmer

Philips NT3160
Foto: Philips

Ja, du läste rätt. En näshårstrimmer. Som denna, Philips NT3160. Jag är för snål för att köpa en. Istället slåss jag med hårstrån likt utslungandes lianer vid varje utandning. Tyvärr finns det roligare tekniksaker, men jag måste snart göra slag i saken.

Vad har du för drömmar om tekniksaker?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top
Tweet
Share
Pin
Share